nov 04 2019

Geslaagde benefietmiddag met veel muziek!

Gisteren, 3 november, een geweldige benefietmiddag gehad, er was veel belangstelling. De optredens van Djembasa, AkoorT en SaYezz waren mooi, de loterij en de verkoop van artikelen uit Masiphumelele verliepen goed. 6 kinderen kregen een presentje voor hun mooie kleurplaten. Fijn dat we gebruik konden maken van de aula van de Jenaplanschool ‘De Kleine Akkers’. De opbrengst van ruim €700,00 was boven verwachting!
Iedereen ontzettend bedankt!

okt 07 2019

Stichting Ibhongo pakt uit!

Op zondag 3 november houdt stichting Ibhongo een BENEFIETMIDDAG voor iedereen die onze stichting een warm hart toe draagt.

Wij houden de benefietmiddag in de aula van Jenaplanschool de Kleine Akkers, Burgemeester Philipsenstraat 2 in Goirle. Deze middag is voor iedereen die geïnteresseerd is in het werk van stichting Ibhongo. De middag begint om 13:30 uur en eindigt om 17:00 uur. Er zijn optredens van djembé-groep Djembasa met heerlijke Afrikaanse ritmes, Tilburgs popkoor Akoort (met popmuziek, R&B, gospel, soul, rock) en SaYezz, ‘five lady’s of jazz’.

Naast deze optredens is er informatie over het werk van stichting Ibhongo en een loterij. Er staat een kraam waar Afrikaanse artikelen zoals sieraden, textiel, kerstversiering enz. te koop zijn. Ook wordt tijdens deze middag informatie gegeven over het doel dat we willen steunen met de Kerstactie van dit jaar.

De entree voor deze middag is gratis en je kunt binnenlopen wanneer je wilt. Jullie zijn van harte uitgenodigd!

Voor de kinderen: Breng je kleurplaat mee of lever hem in vóór 1 november op school. Wie weet heb jij wel prijs. We maken het die middag bekend. En met Djembasa kun je lekker meespelen als je zin hebt.

Zowel in Goirle als daarbuiten zijn veel mensen geïnteresseerd in het werk dat Stichting Ibhongo doet in township Masiphumelele, in Zuid Afrika. We ondersteunen daar projecten voor kansarme kinderen, zoals de Homes to Grow; de (ver)bouw en exploitatie van twee goed geoutilleerde crèches; het Stay&Play project en tot voor kort de aanleg van sportfaciliteiten bij basisschool Ukhanyo.

Deze steun kunnen wij bieden met het geld dat we van onze sponsoren ontvangen. Maar ook met alle bijdragen die we ontvangen tijdens bv Moonlightshopping, de flessen- en voucheracties bij AH en de Boerenschuur, en de acties (loterijen) die we bij plaatselijke ondernemers mogen houden. Veel inwoners van Goirle kennen en steunen onze stichting en daar willen we graag iets voor terug doen!

aug 01 2019

Het bezoekverslag januari/maart 2019 is nu te lezen

De bestuursleden Germa en Con zijn vanaf half januari twee maanden in Zuid Afrika bij de projecten in Masiphumelele geweest. Ze hebben deze keer nog meer meegewerkt in de diverse projecten. Dit varieerde van meedenken over het programma van Stay&Play tot het ontwerpen van een multifunctionele zandbak, maar ook van een meerdaagse workshop rekenen geven aan Home to Grow  kinderen tot extra huiswerk begeleiding voor highschool kinderen uit Masi en nog veel meer. Lees erover in hun reisverslag. Veel leesplezier!

Ga hier naar het Bezoekverslag januari/maart 2019

Load more