For English

Loop jij mee voor kinderen in Masiphumelele Zuid-Afrika?

Ben jij een loper, is een halve marathon voor jou een mooie uitdaging en draag je kinderen in een township een warm hart toe? Dan is dit je kans om hiervoor in Eindhoven de halve marathon te lopen. Wij betalen jouw inschrijving. Voor de eerste 10 lopers die zich bij ons aanmelden hebben wij een speciaal voor deze actie ontworpen shirt, gemaakt in Masiphumelele. Voor al onze deelnemers is er een goodiebag. Als je meedoet vragen wij jou om €500 sponsorgeld (of zoveel als mogelijk) op te halen bij familie, vrienden, kennissen of anderen. Iets voor jou?

Het aanmeldformulier voor team stichting Ibhongo vind je hier en onder aan de pagina. Na aanmelding krijg je een welkomspakket toegestuurd. Hierbij vind je ook de beschrijving hoe je een eigen donatie pagina kunt aanmaken die gekoppeld aan onze speciale donatiepagina voor de marathon. Klik hier voor het inschrijven voor de halve marathon zelf: Inschrijven

Over de marathon

Dit jaar wordt de halve marathon van Eindhoven, 21.1 km, gehouden op zondag 13 oktober 2024

Dit is het eerste jaar dat stichting Ibhongo en Masicorp ZA een team laten meelopen in deze loop. We kijken er naar uit om onze lopers te steunen met alle middelen die zij nodig hebben om sponsors te krijgen voor onderwijs in Masiphumelele, een township in de buurt van Kaapstad, Zuid-Afrika. Met name voor het Stay&Play programma van Masicorp.

Willen jullie alstublieft onze lopers steunen bij halen van hun sponsor doel. Ons doel is €5000. Elke gift helpt!

Over Masiphumelele, Ibhongo and Masicorp

Slecht onderwijs is een belangrijke factor in het voortzetten van de cyclus van armoede in Masiphumelele. Naar schatting leven 40.000 mensen in deze gemeenschap arm en achtergesteld als gevolg van de erfenis van de apartheid. De beperkte toegang tot kwaliteitsonderwijs leidt ook tot extreem hoge werkloosheidscijfers – naar schatting 70%!

Stichting Ibhongo stimuleert fondsenwervende initiatieven ter ondersteuning van educatieve projecten voor jonge kinderen die in Masiphumelele wonen. Wij geloven in onderwijs als een instrument om mensen mondiger te maken en gemeenschappen uit de armoede te halen, en het werk van Masicorp in Zuid-Afrika in de afgelopen 23 jaar heeft duizenden mensen zien profiteren van verschillende programma’s voor onderwijs en de ontwikkeling van vaardigheden. Masicorp maakt een bewezen verschil in hun leven door mensen te helpen uit de armoede te komen en een betere toekomst tegemoet te gaan. Stichting Ibhongo ondersteunt Masicorp al meer dan 10 jaar.


Meld je aan via ons aanmeldformulier. Teken de intentieverklaring om minimaal een sponsorbedrag van €500 binnen te halen.

Ga hier naar de site van Whydonate, ons gemeenschappelijke donatieplatform voor dit evenement. Je vindt een handleiding door op de link “handleiding whydonate” te klikken. beide kliks gaan naar een nieuw tabblad. Dus je kunt ze naast elkaar gebruiken.

Fantastisch dat je meedoet!