De inwoners van Masiphumelele willen meer kennis over gezond voedsel en hulp bij het maken van andere keuzes en de acties die daarbij nodig zijn. Deze behoefte ontstond als gevolg van het Nourished Child – project. Dit project is ontstaan naar aanleiding van een gezamenlijke studie van de Universiteit van Kaapstad, de Universiteit van Stellenbosch en de City University, Londen.Het project richt zich op verarmde gemeenschappen. De reden voor Masiphumelele om aan dit onderzoek mee te doen was de ervaren kwetsbaarheid gedurende de Covid-pandemie. Ergens leefde het gevoel dat de gezondheid sneller in gevaar was vanwege problemen in de voedselvoorziening.

Uit onderzoek en gemeenschapsworkshops kwam zeer nadrukkelijk naar voren dat de gemeenschap een kernteam van 6 jeugd ambassadeurs nodig heeft. Deze ambassadeurs worden getraind en gaan aan de slag om in de gemeenschap van Masiphumelele meer bewustwording omtrent gezonde voeding te creëren. Vanuit deze bewustwording wordt samen met de inwoners van Masiphumelele nagedacht welke andere keuzes ze omtrent voeding kunnen maken en welke veranderingen en acties daarbij nodig zijn. Dit zal de basis vormen van het  Nourished Child-project.

Gaarkeukens tijdens Covid pandemie 2021
Even voorstellen: 6 ambassadeurs, mama Yandi, Germa en Nomsa

In samenwerking met:


We honestly believe what is emerging in the form of the Masi Ambassadors is an innovation that will inspire many other communities and that an approach is developing that can be adapted and replicated elsewhere.

Scott Drimie, PhD
Professor (Extraordinary)
Faculty of Health and Medicine Sciences, 
Stellenbosch University