Mama Yandi

Masiphumelele betekent ‘We will succeed’. De inwoners van dit township willen geen liefdadigheid, maar zien leren en educatie als oplossing voor hun problemen. Yandiswa Mazwana ondersteunt de inwoners om hierin goed gehoord te worden. ‘Door mijn studie als art-therapist begrijp ik mensen en vooral kinderen beter. Mijn droom is om de mensen in Masi te helen, te versterken en vertrouwen te geven in hun eigen mogelijkheden’. Wij kennen Yandiswa  al enkele jaren als kartrekker van het Stay&Play project. Wat een energie, wat een inspiratie brengt deze vrouw! Het voelt als een eer met haar te werken en beleid te maken. Onlangs is Yandi binnen onze partnerorganisatie Masicorp ‘Director of community-liaisons’ geworden, een rol die niemand beter past dan haar. Door haar bekendheid in Masi en de wijze waarop zij ieders ideeën en behoeften hoort en meeneemt zullen de programma’s, die Masicorp uitzet, goed blijven aansluiten bij de inwoners van Masi.

Stichting Ibhongo ondersteunt deze ‘çommunity-led development’ van harte. Het Stay&Play programma is een expliciete uitwerking van dit gedachtengoed. Meer weten over dit programma klik op volgende link: stay&play/art-therapie