Hou jij van breien? Of heb je het lang niet gedaan en vind je het leuk om het weer op te pakken?


Maten voor truien

Als richtlijn nemen we: Lengte 40-44 cm Breedte 32 cm, Mouwen 30 cm.

Dan zoekt Stichting Ibhongo jou!!

Brei één keer per jaar 1 meisjes- en 1 jongenstrui voor een 3 of 4 jarig kind. Het model is vrij, ook de keuze van de kleuren. De kinderen houden van felle kleurtjes en dat staat ze ook prachtig. Kijk maar op de foto.  Het materiaal schaf je zelf aan. Of gebruik restjes garen dat je al hebt, alleen geen echte wol. Dat slijt onder de omstandigheden in Masiphumelele te snel.

Sinds 2016 brengen wij elk jaar een trui mee voor de Ibhongo-klas van MasiEducare. Dit was het eerste kinderdagverblijf waar we aan mee hebben gebouwd. We hebben in 2013 een klas van 3-4 jarigen geadopteerd en gezorgd voor de bouw en inrichting van het lokaal , de opleiding van de leidster en een deel van de algemene voorzieningen en buitenspelmaterialen. Vandaar dat we een speciale band met dit klasje hebben behouden.

In 2016 startte een groep oudere dames uit Breda met het breien van truien voor de kinderen in deze klas. Schoorvoetend kwam de vraag, in Afrika is het toch warm dachten ze.

Nee, in Zuid-Afrika, zeker in de regio Kaapstad en het peninsula zijn de winters nat, winderig en kil! Zeker als je een in township als Masiphumelele woont, is het moeilijk om lekker warm te blijven. Een gebreide trui is dan ook zo welkom! Het gaf de groep dames zoveel plezier, ze genoten van de blijdschap van kinderen en ouders en de truien werden elk jaar leuker. In de loop der jaren vielen mensen weg in de groep. Momenteel is het niet meer mogelijk voor truien te zorgen.

Maar wij willen deze leuke traditie graag voortzetten. Het is fijn als we onze groep kunnen verbreden, zodat de inzet ook behapbaar blijft. Daarom zoeken we personen die jaarlijks 1 meisjes- en 1 jongenstrui willen breien. Half januari worden de truien ingepakt en gaan ze met ons mee naar Zuid-Afrika .

Wil je meedoen? Stuur een mail naar info@stichtingibhongo.nl, bel 06 40077872 of kom even langs op Olmengaard 6.

Aarzel niet langer…. Je brengt er zoveel blijdschap mee!!