Wat een fijne zondag hadden wij. Hartverwarmend…de muziek van s’OTTOvoces, de gedichten van Marieke Oostenenk, de reacties van het publiek en de hulp bij de organisatie van CC Jan van Besouw .

Het streefbedrag voor het veilig speelterrein in Masiphumelele hebben we door de mooie benefietmiddag behaald. Er kan gebouwd worden!

Dank aan iedereen die hieraan een steentje heeft bijgedragen.

De opbrengst van deze middag gaat “geluk naar binnen laten sluipen” bij de jonge kinderen van Masiphumelele. Stichting Ibhongo wil een veilige plek creëren waar jonge kinderen veilig kunnen spelen. De meeste kinderen wonen zodanig dat ze dit thuis of in hun omgeving niet kunnen. In krotten, langs drukke straten, met vervuild zand en water omgeven. Op informele kinderdagverblijven die ze bezoeken,  laten de speelmogelijkheden eveneens te wensen over. Vaak is er niet eens een mogelijkheid om buiten te spelen. Speelplekjes in het township zijn veranderd in hangplekken voor oudere jeugd. Het terrein van het meest recente kinderdagverblijf dat we mee ontwikkelen is zo ruim, dat er een gemeenschaps-speeltuin gecreëerd kan worden. Een deel is al gerealiseerd met speeltuinmaterialen uit Australië. Wij willen er zandbakken, een gedeelte om te kunnen steppen of met loopfietsen of driewielers te kunnen rijden en een deel waar balspel of kleutergym gedaan kan worden, aan toevoegen.