Hoewel de fundraising nog in volle gang is, is het Nourished Child project toch gestart. De universiteit van Stellenbosch geloofde zo in de aanpak in Masiphumelele dat zij zich garant stelde voor de opleiding van 6 ambassadeurs. Er zijn 6 jongeren bereid gevonden om hun gemeenschap als ambassadeur te helpen op weg naar een gezondere manier van voeden. Vier vrouwen en twee mannen. De stap naar de opleiding op de universiteit van Stellenbosch was voor hen een emotioneel moment. Zij hadden nooit gedacht ooit de stap naar de universiteit te kunnen of mogen maken. Het confronteerde hen ook met hoe onwetend ze zijn gehouden. De opleiding heeft hen enthousiast gemaakt, en hen enorm versterkt in het geloof iets goeds voor hun gemeenschap te kunnen doen. Zij hebben de opleiding intussen met goed gevolg afgerond. Er is een bijeenkomst geweest met alle community- leaders, waarbij ze uitleg hebben gegeven over de activiteiten die ze gaan ondernemen en waarom die zo hard nodig zijn. Ze hebben de community- leaders om hun steun gevraagd. De opleiders van Stellenbosch hebben deze bijeenkomst gevolgd en waren onder de indruk van het krachtige en motiverende verhaal van de ambassadeurs. Wij kijken uit naar alle activiteiten die de ambassadeurs gaan ondernemen. We ondersteunen hen, samen met Wilde Ganzen, met het eerste deel van onze fundraising.