Op 19 september is Dick Witte overleden. Dick was op diverse manieren betrokken bij Stichting Ibhongo. We leerden hem kennen in 2013 op een markt in de LocHal in Tilburg. Als bestuurslid van Books4life Tilburg was hij op zoek naar kleinschalige interessante projecten. Via hem hebben we diverse malen een bijdrage van Books4life mogen ontvangen. Maar zijn betrokkenheid ging verder. De inhoud, onze aanpak en de hobbels onderweg waren door de jaren heen punt van gesprek. In 2020 hielp hij ons, samen met Mirjam Vossen en Jolanda v.d. Grint, bij het herijken van onze communicatie en het opzetten van de vernieuwde website. Nog heel recent gaf hij referenties over ons aan fondsen bij wie we een aanvraag deden. Hiernaast ontstonden ook persoonlijke contacten. Mijn betrokkenheid bij zijn boek “Dansen voor vader” leverde intense gesprekken op voor ons allebei. In juni j.l. kwam Dick nog naar Goirle gefietst om de CD’s te brengen die hij voor me verzameld had: “vast heel bruikbaar bij het schilderen”. Dick, we gaan je betrokkenheid, kritische noot en humor missen. Je woordenspelletjes, kwinkslagen en overpeinzingen of tip voor een goede film op Facebook, ook dat ga ik missen. En bovenal, je vriendschap. Bedankt voor jouw rol als onze adviseur en je vriendschap. Ik ben blij dat via je muziek de verbinding er toch blijft.

Namens het bestuur van stichting Ibhongo, Germa Zeijen, secretaris.