Mungi en haar klasgenootjes zijn heel erg blij. Ze hebben gehoord van de mensen uit Nederland dat ze het hele nieuwe schooljaar (dat volgende week begint in Zuid-Afrika) lekker eten krijgen op hun kinderdagverblijf. Ze weet nog goed hoe het was toen er nog geen voedingsprogramma op school was. Ze ging vaak zonder ontbijt naar school en voelde zich niet echt lekker. Hoewel ze erg graag ontdekt en leert, ging ze niet graag. Ze schaamde zich omdat ze nooit eten bij zich had en sommige andere kinderen in de klas wel. Soms moest ze ook wel een beetje huilen. Sinds vorig jaar is dat allemaal anders. Er groeit nu groente in de tuin van de school en ze krijgt 2 warme maaltijden en fruit per dag. “Mama kijkt haar ogen uit wat ik allemaal leer in zo’n jaar” zegt Mungi.
“O ja, wíj gaan weer heel goed voor de plantjes in de tuin zorgen.
Dag lieve mensen uit Nederland! Enkosi Kakhulu”